Meer informatie?
+31 (0)6 2261 2427

Problemen

Door het verkeerd afslijten van de tanden in de paardenmond kunnen er verschillende problemen ontstaan in het paardengebit, zoals haken, hellingen, golvingen, scherpe randen, parodontitis, gebroken kiezen, enz. Al deze problemen belemmeren de maalbeweging van de onderkaak tegen de bovenkaak waardoor het voer niet optimaal vermalen wordt. Dit kan weer leiden tot vermagering, maag darm problemen en dus koliek, proppen maken enz.

Problemen tijdens het rijden.

Wolfstanden zijn vaak een probleem in de paardenmond, vooral als deze klein zijn en los zitten. Wolfstanden zijn bijna altijd gemakkelijk te verwijderen.

Scherpe randen ( ook wel in de volksmond haken genoemd ) aan de buitenzijde van de kiezen in de bovenkaak en aan de binnenzijde van de kiezen in de onderkaak zorgen vaak voor beschadigingen van de wang en de tong. Vooral tijdens het rijden als de neusriem of het bit de wang in de scherpe randen drukt is dit zeer pijnlijk voor het paard.

Oneffenheden in het kauwvlak zorgen voor belemmering in de beweging van het kaakgewricht. Tijdens het laten nageven van het paard is deze beweging in het kaakgewricht een must. Als deze beweging belemmerd wordt kan dit zeer pijnlijk zijn voor het paard.

Disclaimer | Contact | Created by LR Design